Vi mår betydligt bättre med askorbinsyra som är C-vitamin

Den som ej hört talas om askorbinsyra vet nog likväl vad C-vitamin är för något. Det här är samma sak, och C-vitaminer är självklart otroligt viktiga för att vi människor ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Dock räknas det inte som detsamma som citronsyra.

Flera känner till att C-vitaminer är otroligt viktigt. Framförallt har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Förträffligt tillskott ger samma fördelar som när man till exempel äter frukt såsom apelsiner samt äpplen.

Känner du till detta om askorbinsyra?

Det finns otroliga mängder fakta om askorbinsyra. Sedan 1940-talet har ordet funnits I vårt svenska språk men flertal väljer likväl att säga C-vitamin. Vår kropp behöver detta vitamin av olika skäl, och om vi får C-vitaminbrist så kan det bli farligt och medföra sjukdomar som skörbjugg. bästa c vitamin Askorbinsyran är enastående för att vår kropp ska kunna bygga upp kollagen.

Med C-vitamin botar man dock ej så enkelt en förkylning alternativt snuva. Även ifall den kan ha en bra effekt så kan man ej se den som ett botemedel för förkylningar.

Mat som består av askorbinsyra bör inte värmas upp många gånger därför att ämnet då bryts ner. Således borde maten inte värmas allt för många gåmger.

Har man färgat håret och vill bleka det till normal färg igen så kan man nyttja askorbinsyra för det. Det här är ofarligt och något som flertal har sett fina resultat från.

Det finns även vissa risker med C-vitamin

Den som har underskott på C-vitamin riskerar åkommor. I Sverige har vi tillgång till enastående matvaror vilket innebär att skörbjugg trots allt ej är så vanligt. Dock är en brist ingenting man vill sträva efter.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överskott kvickt att försvinna genom urinen men man ska ändå vara försiktig med att överdriva. Till exempel finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Men då ska man komma ihåg att det rör sig om kopiösa mängder och inte om en frukt för mycket om dagen.

2006 rapporterades att askorbinsyra och natriumbensonat kan leda till en farlig reaktion. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är sant.

askorbinsyra

Köp askorbinsyra I fysisk butik eller på webben

Numera så kan man köpa askorbinsyra i helt vanliga matbutiker. Vitaminet brukar finnas bland kryddorna. Det tycks som att väldigt många föredrar att intaga pulvret oralt.