Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Det kanske inte är så lätt att veta om det är influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Du kan även känna dig illamående.

handsprit

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Folk förstod då behovet av ett bra virusskydd.

Undvik att drabbas av smitta

Prova gärna att äta lite C-vitamin. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Leta efter namn som askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Mer info finns på Dr Annika Dahlqvists sajter.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Börja innan du får influensa symtom. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Skydda dig innan du får influensa symtom och drabbas av smitta. Så ska du göra! Det är inte så komplicerat. Köp inte handspriten. Handspriten biter inte mot vissa bakterier.

Prova att tvätta händerna istället

Med en antibakteriell handtvål kommer du långt. Handtvätt är bättre än handsprit. Kanske till och med flera gånger bättre.

Tvålen är bra om du använder den rätt. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Spola händerna därefter. Oftast fungerar det bättre än handsprit.

Därför känns handsprit bättre mot virussjukdomar!

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Det är inte så. Det viktigaste är att viruset dör. Vissa virus sprids genom luften. Det finns mer än rena händer.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. handdesinfektion dax Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Om du vill ha en bra desinfektion så räcker det oftast med tvål och vatten. Handsprit hjälper inte mot smitta.

Så gör du för att skydda dig mot smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Det gäller alla. Du kan använda ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.