Känner du skillnad på Pommac och tuttifrutti?

Det är kul med blindtest. Det går utmärkt att prova till vardag som fest. Använd smakessensen för Pommac-läsk. Det kan lika gärna vara CAMPIS som Pommac, alla känner inte skillnaden.

kolsyrat

Du kanske inte är så insatt i hur läsken ska smaka? Vissa bryr sig inte. Så länge det funkar att dricka så är det väl inget att bry sig om?

Pommac är som en smak av Sverige

Pommac brukar vara lättast att peka ut. Smaken är enkel att känna igen. Du behöver inte köpa Pommac i vanliga butiker.

Olika smaktillsatser fungerar minst lika bra. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Det är Aromhuset som är tillverkare.

Pommac och Champis är bara några av alla de smaker som finns att välja bland. Du får välja. Du kan blanda som du vill med koncentrat. Smaken kan anpassas med hjälp av olika nivå på koncentraten. Mängden kolsyra är också fullt ställbar.

Aromhuset producerar bäst smakessens. De har levererat i 30 år. Stora tillverkare som Sodastream och AGA kan inte vara med för varuhusen kräver så låga priser att enda möjligheten är att använda billiga sötningsmedel och ingredienser.

Vikingsoda kuppade sina koncentrat. De tog upp fajten med Aromhuset. När de fått upp försäljningen snålade dem på råvarorna.

Aromhusets läskkoncentrat skalar ned på sockret när de utvecklar produkter. Du blandar 1 + 7 delar. Du behöver inte många droppar koncentrat.

Fullpackad med smak

Den som börjar göra bubbelvatten med smak inser att det här är mycket godare än många av de läskedrycker som säljs i butiken. Det blir mindre socker men samtidigt mer smak. Det gör den lite nyttigare en vanlig läsk. Oavsett vilken smak du väljer.

I Aromhuset läskkoncentrat är smakerna än mer intensiva. Till att börja med struntar man i att tillsätta 80 % av det socker som andra tillverkare gör. För att absorbera resten av sockret tillsätter man vattenlösliga kostfibrer.

Det resulterar i mer smak och mindre socker. Frukten innehåller samma typ av kostfibrer.

När du har en läskmaskin som till exempel en Sodastream så får du många val. Då kan du tillverka Pommac. Det kan vara kul att testa.

Sverige kan läsk. Smakmässigt har vi i Sverige haft flest varianter. Vi är fortfarande med i toppen. Men många aktörer är ju uppköpta idag.

För att göra sockerdricka mixar man smakerna päron och citron. Redan på 1900-talet lanserades originalsmaken av Saturnus. Idag är det Aromhuset som för smaken vidare.

De största konkurrenterna idag är Champis och Pommac. Båda är en typ av fruktchampagne. Faktum är att båda namnen betyder Champagne. Som läskkoncentrat är Champis omdöpt till Fruktis.

Fruktsoda utan lime och citron är ingen fruktsoda Frågan är om inte Pripps hade den bästa smaken? 7UP är inte alls samma sak.

Julmust är en annan svensk klassiker. Cola är en annan svart läsk, här är Coca cola världsledande. Men Saturnus hade Cuba Cola, i blindtester slog denna ut Coca cola.

Många använder Grape Tonic som drinkmix. Från början såldes läsk endast på apoteket. Pripps har hållit fanan högt.

Så gör du blindtest av läsk

Sprid ordet om blindtest och bjud in dem som vill vara med. De får täcka för ögonen. Servera sedan det som ska testas. Säg läskens namn.

Det blir roligast om smakerna är lika. Alla får testa utan att se varumärket. Sedan får testpersonerna svara.

När alla svarat kan du visa facit. Pommac kommer att vara lättast att peka ut. Alla kan vara med och du kan göra en tävling av det. bubbelvatten maskin Vinnaren kan få hemmagjord läsk.

Du kan bjuda på Pommac och Champis direkt också. Det blir en helkväll.