Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

Förr förknippade vi namnet corona med grillkvällar, nuförtiden är det någonting helt annat. I takt med att vi ser hur coronaviruset orsakar fler dödsfall också i Sverige ökar rädslan för att drabbas av det.

Många tar fortfarande inte cononavirus på allvar. Nu vet man att coronaviruset är smittsamt under en längre tid, det gör viruset helt unikt. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Alla personer har olika symtombild. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Du kan äta lite C-vitamin. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Blir man smittad ökar dom till 15 ml per timme. Du vet väl att du fortfarande kan köpa Kolloidalt Silver i Sverige? Ett tips är att spraya alla grönsaker och all frukt man köper och låta lufttorka. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Då är det lätt att förlora kontrollen.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Handspriten tog slut. Handspriten dödar vissa bakterier men inte alla. Det hjälper inte mot corona.

Då är det bättre att välja andra metoder. Medlet som du använder måste vara snällt mot huden. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Vi ska också komma ihåg kraften i helt vanlig handtvätt. Antibakteriell Handtvål. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Lär också barnen att desinficera sina händer med antibakteriell tvål på detta vis.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Rengör ytor från bakterier och virus. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Du kan prova att sprayen den bakteriedödande sprayen på dina matvaror.

Få inte panik

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Det är inte så bra om du vill vara skyddad mot cononavirus och bakterier och virus. Om du följer de stegen så har du ett bra grundskydd.