Hur vet jag om jag har smittats av coronavirus?

Man har kunnat visa att en del smittade kan ha coronavirus utan att de vet om det. De flesta vet vad coronavirus är idag. Inledningsvis trodde man inte att barn kunde smittas av coronavirus.

Vi kan även få smittan från djur. Så enkelt är det. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

bakteriedödande

Då är det kört. Nu är du en smittbärare. Corona skiljer sig en hel del från influensa.

Man vet hur man ska hantera en säsongsinfluensa. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Det är lätt att smitta även om man vidtag åtgärder.

Så vet du att du har smittats av coronavirus

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Det är relativt vanligt med feber och hosta. Om du hostar kan du vara smittad. Om problemen är allvarliga ska du söka hjälp.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Du kan till exempel få ont i leder och ha ont i huvudet. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Då ska man söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

Alla reagerar olika på cononavirus

Symtomen varierar vid coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Vi verkar inte ha samma symtom i Sverige.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Behöver du testa dig för att se om du har viruset?

Kanske är det dags, särskilt om du har flera symtom samtidigt? Har du cononavirus kan ett test vara bra. Slipp oro dig och du hjälper till att stoppa sjukdomen från att spridas ytterligare.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Håll avståndet när du går ut. Sedan är allt åter till det normala.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Många åter C-vitamin för att hjälpa immunförsvaret. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. klorhexidin I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. Coranviruset kan inte överleva det. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.