Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Flera virus är immuna mot handspriten. Handsprit är ingen match mot ett influensavirus. Vattenbaserad handdesinfektion kan vara ett mycket bättre alternativ.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

handdesinfektion

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. antibakteriell spray Spring inte till apoteket för att köpa mer handsprit. Vanlig tvål är ingen match mot virus.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Särskilt när du vill desinficera dina händer flera gånger om dagen. Prova att använda handskar istället.

Bra ytdesinfektion är också viktigt

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. En vanlig plats för smitta att sprida sig är handtag. Öppna dörrar på andra sätt än med händerna. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Då kan du spraya överallt.