Det är slut på handsprit på apoteket var kan du köpa desinfektionssprit nu?

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Många köpte handsprit på apoteket med förhoppningen att detta skulle ge ett fullgott virusskydd. Desinfektionssprit har lurat många. Det gäller särskilt mot corona.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

pandemi

Då kan det vara mycket bättre att använda en antibakteriell tvål istället. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Folk köper det trots att de vet att det inte genererar rätt skydd. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Det finns alkoholfira varianter som är enkla att använda. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Det är extra viktigt att tvätta händerna just nu

Bor du i singelhushåll så är du mindre utsatt. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

Om du har barn är det en annan sak. Det är vanligt att barn som går i skolan blir smittade av varandra. Man måste vara försiktig. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Det är en god vana att ha inomhuskläder. Kläderna är nog inte smittade då. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Man kan spraya grönsaker och frukt. På så vis dödar du virus. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Rengör även ytorna på jobbet. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Den antibakteriella sprayen kan användas av alla. Tvål ska finnas överallt där du tvättar dig. Ha tvål på andra ställen också. Ett kök måste ha en bra tvål. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.