Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Sjukdomen är helt ny. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Oavsett läge kan du ändå se till att desinficera dig och ytorna runt dig.

Du måste desinficera

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Du kommer inte undan handtvätten. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Händerna ska tvättas så ofta det går. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Gör det inte bara om du har symtom. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Då är händerna rena.

Glöm inte bort ytdesinfektion

Virus och bakterier finns i alla hem. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Det har en mycket bra effekt. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Var skyddad året runt

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Ha dem hemma jämt. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

handrengöring

Vad är ytdesinfektion?

Ytdesinfektion dödar bakterier på ytor som du använder. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.