Bjud på sockerdricka vid nästa kalas

Kalas för familjen kan innebär alla tänkbara gäster. Vid sådana tillfällen är det bäst att servera läsk. Om du dukar fram sockerdricka blir alla glada. Det är en utmärkt dryck att servera i bålet.

Sockerdricka är ett säkert kort

sodastream

Då det ska väljas en klassisk läsk som alla tycker om så är sockerdricka är ofta det naturliga valet. En dryck med smak av Sverige. De varianter som säljs idag är lite annorlunda mot de klassiska sorterna.

En smak som uppskattas av alla. En söt dryck, helt enkelt. Köper du på flaska kan den bli söt. Då kan du istället välja att göra egen läsk och skapa sockerdrickan med mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. De har också en helt sockerfri serie. Produktserierna finns att köpa hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

I butiken säljs läsk men du kan köpa koncentrat

Prova att göra egen sockerdricka med en läskmaskin. Det enda som behövs är rätt essenser. Du kan styra smaken på det sättet. Var redo när det vankas fest.

Sockerdricka smakar päron och citron. Under 1900-talet hade Saturnus aromen till den bästa sockerdrickan, L104. Du kanske inte känner till att Aromhuset har tagit över den klassiska smaken?

Läsken får inte ta över i bålet. En lösning kan vara att använda mindre koncentrat. Det resterande är inga konstigheter. Bål med alkohol i ska inte drickas av barn.

Hur mycket mineralvatten med smak dricker du?

Sockerdrickan får oftast stryka på foten när vi minskar sockerkonsumtionen. Men så behöver det inte vara.

Om det är smaken du gillar så bör du satsa på ett koncentrat som Aromhuset, som har 80% mindre socker än i köpta läskedrycker.

Aromhuset motto är “som det skall smaka” och de är idag bäst på läskkoncentrat.

Smaksatt mineralvatten är inte farligt. sodastream smaker Socker är inte farligt per automatik. Det bero på hur mycket du får i dig. De som kör på en sockerfri diet länge blir ofta bättre på att känna smak och då blir smakessenser ett välkommet inslag.

Servera snyggt

Tänk på att mycket handlar om presentation. Det är klart att den läsk som du gör hemma inte ser så proffsig ut som den som säljs i en butik. Men det kan vara inbjudande ändå. Servera i fristående glas.

Om du vill kan du servera från en kana, men det ser kanske inte så bra ut? Prova dig fram. Piffa till det.

Den passar bra med citron. Du kan också prova med limeblad eller gurka. Det uppfattas som friskt.