Är handdesinfektion bra?

Just nu har vi en pandemi över hela världen. Då vill man ju inte bli smittad. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Viruset sprider sig snabbt. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! De flesta menar att HANDSPRIT inte biter på VIRUS.

handsprit

Prova att köpa tvålar istället för handdesinfektion handsprit mot virus

Du kan använda tvål hemma istället. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Spriten tar inte alla bakterier. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

smitta

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Då vill man inte också bli coronasmittad. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

Tvål biter bättre än handsprit mot virus. Handtvätt med vanlig tvål är för det mesta effektivare mot smitta eftersom du gnuggar händerna med tvålen längre än vad du gör med desinfektionssprit som snabbt torkar bort från dina händer.

Så lätt är det att desinficera ytor på rätt sätt

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

En antiseptisk tvål är bra att använda oberoende av tid på året. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Brukar du använda ytdesinfektion hemma

Om du tvättar händerna så får du ett bra virusskydd. handdesinfektion dax Se till att även handtagen följer samma renlighetsrutin. Så kan du ju inte göra.

Med en antibakteriell spray som är bakteriedödande kan du se till att handtag som du använder dagligen blir rena. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

Sprayen kan även användas på möbler. Då minskar du smittan. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Arbeta in en rutin för handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. Då har du gjort handsprit virus verkningslöst. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.