Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Fienden var inte ryssen trots allt. Världen har drabbats av en pandemi som har visat sig kunna bli mycket dödlig. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Du kan dock vidta flera åtgärder.

Om du äter ett par gram C-vitamin varje dag så boostar du ditt immunförsvar. Ester-C ger bäst resultat. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Coronavirusdödande

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
När man har spritat händerna så kan bakterierna slå till med full kraft. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Använd alkoholfri katjonisk handdesinfektion som tar alla virus, som Smittstopp eller Forte, istället.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Stoppa Coronaviruset Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Det gäller att sköta den egna hygienen och att se till att det som kommer hem inte smittar. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Det är svårt att veta vem som rört varan innan du köpte den.

Gör matinköp mer sällan!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Du kan använda handskar när du handlar.

Använd skydd som handskar när du handlar. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Det är många gånger bättre än handsprit.