Använd tablettslagning för att få rätt fuktighetsgrad på tabletterna

Om du ska tillverka tabletter till hälsokostindustrin måste du tänka på tablettslagning. I tillverkningsprocessen är det viktigt att du håller ett öga på luftfuktigheten.

Tabletterna är väldigt känsliga för yttre påverkar därför måste du tänka på det i tablettpressningSfasen. Det handlar helt enkelt om kvaliteten på tablettslagningEN.

dragering

När det handlar om fukt så är det förstås så att man måste se på det hölje som tabletten kan omges med. Om du inte ser upp så kan det vara så att du får tabletter med dålig dragering. Tabletterna måste dessutom lagras mot fukt och smuts.

För att få tabletter att klibba används oftast ämnen som mikrokristallinisk cellulosa. Doseringen är 20 % men det finns ingen övre gräns.

Som släppmedel som samtidigt ger en osynlig skyddande yta använder man vanligtvis magnesiumstearat 0,5-1 %, i extremfall 2%. Både klibbmedel och släppmedel finns på allt-fraktfritt.se

Så lagrar du tabletter efter tablettslagning

Du kan göra på flera sätt. Med olika steg så kan man se till att tabletterna inte förstörs av vanlig hantering. Det finns en hel del fakta att få. Det betyder att man vet vilka material som passar bäst för förvaring efter att tablettpressning är genomförd.

Innehållet styr hållbarheten

Något som man kanske inte alltid tänker på är att tabletterna innehåll också påverkar hur de kommer att klara av lagring. Det finns ingredienser att använda som är fuktutestängande. Då kan man sälja dem längre.

Ingredienser i hölje kommer ju också att skydda tabletten inuti. tabletter
Betänk hur du uppfattar en medicinsk produkt som ser ut som att den har manglats. Den kan ju ha krossats totalt i förpackningen och då är frågan hur du ska inta den på ett säkert sätt.

Det är mycket att tänka på vid tablettslagning. Det är viktigt att ingredienserna inte interfererar med varandra. Tabletten ska fortsatt vara effektiv och säker att använda.

Används vatten i medicinska tabletter

Medicinska tabletter innehåller ofta vatten. Vatten kan reagera med andra material. Det går också att få en form som inte kommer att reagera över huvud taget.

Majsstärkelse är ett exempel. Den har en hög fuktighetsgrad på 10 %. Men det reagerar ändå inte.

Tabletten måste utformas på rätt sätt

Ytan på tabletten blir som en skyddande barriär. Höljet ser till att fukten inte försvinner. När tabletten torkar så blir den svår att använda.

Vid tablettpressning måste pulverblandningen vara tillräckligt stabil att kunna stans ut. Man provar sig fram. Det finns också tillsatser till kapslar.