Använd sötningsmedel för att få den goda söta smaken på ett nyttigt vis

Många kan inte tänka sej att det fungerar att klara sig utan att söta.

Vill man undvika viktökning finns det många alternativ idag. Sackarin är ett av många exempel på sötningsmedel man kan använda med gott samvete.

Sackarin är inte det enda eller bästa alternativet för vanligt vitt socker

Som sötningsmedel upptäcktes sackarin redan på 1800-talet och har använts som som sötningsmedel sedan dess mest för kaffe och te. Eftersom sackarin går genom matsmältningen utan att tas upp av kroppen så påverkas inte kroppens insulinnivå av denna form av sötning.

Detta är orsaken till att sackarin är så popis hos diabetiker. Det är en smått otrolig sötningseffekt jämfört med socker på 500 gånger, tyvärr med en bismak av metall.

Det finns flera alternativ, exempelvis Sukralos som blivit ett populärt sötningsmedel med få kalorier och som smakar riktigt gott.

Sukralos ger också cirka 500 ggr sötare effekt och man kan dessutom hetta upp det så det är mycket lämpligt till bakning. Sukralos är framställt av socker.vilket är orsaken till att det smakar socker. Cyklamat är återigen ett sötningsmedel fast svagare än Sukralos.Ett sötningsmedel av olika salter och det har cirka 40 gånger mer sötningseffekt jämfört med socker.

Ett mycket känt sötningsmedel är Aspartam som byggs upp av två olika aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran. Ser du en produkt som marknadsförs för viktminskning innehåller den förmodligen Aspartam och Aspartamet kommer att brytas ned till Fenylanin vid användning.

Aspartam har ett problem, att det smakar kemiskt.

Men det finns dessutom en del medel som är alldeles naturliga och som blivit otroligt mycket populära

Man har varnat för överdrivet användande av speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och sackarin de senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan.

Många användare av olika sötningsmedel blev glada när Stevia – eller sötflockel som det också kallas – introducerades på öppna marknaden.
Stevia finns att tillgå som sötströ och är som namnet säger ett slags strösötmedel fast mycket nyttigare än vanligt strösocker. Denna sötning är cirka 18 gånger sötare än med vanligt strösocker.

Stevia har ett problem och det är att det har en lätt smak av lakrtits. Du kan finna en del andra Stevia sötmedel där tillverkarna har blandat i annat för att dölja denna smak med ännu sämre resultat.

Ett alternativ till sötningsmedel är det naturliga Erytritol som finns i päron och äpplen. Smakar som socker och ser dessutom som socker. Kommer på hedrande 2:a plats i smak efter Sukralos.

En del av sötningsmedlen som Sukralos och Erytritol kan vara svåra att hitta i butiker, men på e-butikerna prisad.se och allt-frakfritt.se finns de alltid.

Articifiella sötningsmedel måste du stoppa i dig enorma mängder av innan det anses vara skadligt.

Om du inte gillar smaken av de naturliga sötningsmedlen kan du alltid prova att söta med sackarin eller Sukralos. Till “syvende og sist” är det ju smaken som ska avgöra vilken du vill använda.