Använd aromolja för att ge ditt hem en bra vällukt

Om du önskar pröva nånting nytt som skulle kunna få ditt hem att upplevas som otroligt mysigt, och väldoftande så ska du inom en snar framtid faktiskt kunna utbilda dig mer om oljor med lukt. Aromolja kan ge både fantastiska dofter och smaker. Något av det skönaste i aromterapiväg är att få en grundlig massage med eteriska oljor och att efteråt känna sig totalt avslappnad, tillfreds med livet och lugn. Aromoljor tillfredställer inte bara näsan med goda dofter, även smaklökarna kan få sitt lystmäte.

Det finns hundratals olika AROMOLJOR och eteriska oljor med fullkomligt olika dofter.

Då gäller det i första hand att hitta de oljor vars dofter passar dig. Två oljor som upplevs som fräscha av många är Mandarin- och Limeolja, medan en del anser dem vara allt för fruktiga. Däremot är de flesta överens att Pepparmintsolja och Eukaluptysolja är friska och till och med ger lite kyla.

eteriska

Testa, prova olika dofter och även att kombinera två eller flera. Du kan till exempel använda doftkrus där du med ljus värmer upp vatten som kan ha droppar med stjärnanisolja, eller andra dofter som får dig på gott humör. Tack vara Internet är det lätt att hitta en bra webbutik som erbjuder ett stort sortiment av olika oljor med bra kvalitet och till bra priser.

Den doft du har som favorit på sommaren är förmodligen inte samma som under vintern. Låter det inte mysigt att tända ljus, få lite värme och en god doft kulna vinterkvällar? eteriska oljor köpa En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

En fräsch och uppigande munspray baserad på vatten och några droppas pepparmintolja? Glöm aldrig att skaka ordentligt. Prova dig fram till din egen favorit-godis-fabrik med olika oljors smak.

Prova att skapa doften rosmarin och kolla om dina småbarn tycker om den. Kanske inte så aktuellt – får vi hoppas – Om du tar lite aromolja bakom öronen och halsen vid hårkanten så skyddar du dej och de dina från löss. Löss, eller blodsugare håller du bort enkelt eftersom de inte gillar samma dofter som oss – vilket är tur.

Ett område där din experimentlusta skulle kunna sakna gränser kan vara att smaksätta ditt kaffe eller fixa nya spännande läskblandningar tillsammans med kolsyrat vatten.

Trött på ditt gamla vanliga kaffe? Prova att ge det en ny fräsch smak med en droppe aromolja. Ge ditt kaffe en knuff med ett par droppar aromolja.

Brygg ditt kaffe som vanligt och tillsätt sedan en smak som du tror kommer att passa. En droppe eukalyptusolja i kaffemuggen ger dig en doft av himmelen. Din egen bröstkaramellsmak skapar du genom att tillsätta en droppe stjärnanisolja. En droppe till en kopp kaffe och man kan också ha flera sorter samtidigt och få smak av olika godis och halstabletter. Prova gärna att mixa med vatten som du kolsyrar när du går på smak upptäcktsfärd.

Om du känner dig lite nere kan detta vara det rätta alternativet att liva upp dig igen. Det måste vara en nyhet för dig att aromolja kan göra att ditt kaffe ger dig en fräsch andedräkt.

Stanna inte upp i ditt experimenterande med olika smaker och dofter, tänk på att det finns oändliga varianter. Låter smaken som någonting konstigt? Prova den i vilket fall. Om du ser till priset kostar aromolja nästan ingenting per droppe. Det är inte enbart olika oljor som är favoriter i din familj, tänk på att ni ska kunna blanda och upptäcka nya smaker.