Rekommenderade TA-system

Vanliga TA-system

Det finns mängder av olika leverantörer av vanliga TA-system. Självklart är det flera faktorer som spelar in när man ska välja. Exempelvis är ju priset väldigt centralt, men det bör inte vara bestämmande. Att endast välja det billigaste alternativet kan bli kostsamt för verksamheten i framtiden ifall det visar sig att systemet inte uppfyller vissa krav och behöver bytas ut. Välj TA-system utförligt efter behov är det bästa rådet som kan ges.

Memnon Networks har över 100 000 nöjda konsumenter och ett av deras främsta TA-system är Web-TA. Det finns drygt ett hundratal transportörer uppkopplade till Web-TA och listan fylls kontinuerligt på. Främst är systemet avsett till de som vanligtvis använder sig av transportörer såsom DB Schenker, DHL, DSV eller Posten.

Fler än 15 000 konsumenter gör dagliga bokningar via tjänsten. Alla nya kunder blir erbjudna 30 dagar alldeles kostnadsfritt. Det ger tid åt den nya användaren att bekanta sig med systemets funktioner. Tiden fungerar dessutom som en möjlighet att bestämma sig om tjänsten är värd att satsa fullt ut på. Memnon Networks har daglig bemannad support.

Centiros är ett annat bolag på marknaden som erbjuder TA-system. Deras avsikt är att erbjuda marknadens bästa transportstöd. De erbjuder standardiserad rörlighet från molnet. Och det är bland annat genomförbart att åstadkomma förändringar utan att det påverkar rådande förlopp. Välj transportörer ur Centiros lista och till en fast avgift kan man lägga till nya. Den unika affärsmodellen i systemet ger användaren kontroll över utgifterna.

Centiro kan assistera användaren att även lägga till utländska transportörer i systemet. En mycket omtyckt funktion är AT-väljaren som per automatik väljer transportör åt användaren. Valet av transportör är baserat på varje bestämd situation. Därutöver ger Centiros öppna arkitetur tillfälle att etablera integrationer mellan TA-systemet samt användarens övriga system. Faktum är att Centiro ligger i framkant vad innefattar just integrationer.

Ytterligare en stark leverantör på marknaden är Unifaun vars flaggskepp heter Unifaun Online. Det är ett TA-system som minst granterar de vanligaste grundfunktionerna som hantering av etiketter, frakthandlingar, tulldokument, sändningslistor, rapporter med mera. Flera av funktionerna kan hanteras av ett obegränsat antal användare.

Det ges chans att välja mellan Standard alternativt Plus som bägge ger tillgång till de transportörer som användaren anser nödvändiga. Bland annat Bring, DB Schenker, DHL, DSV samt Posten. En tilltalande styrka med Unifaun Online är att användaren enbart betalar per sändning och behöver således inte tänka på kostnader såsom installations- och licensavgifter och support- och uppdateringskostnader. Unifaun är generösa nog att potentiella kunder ges tillfälle att prova en demoversion av Unifaun Online. Den potentiella kunden kan då smidigare ta ställning till produkten.

Dessa leverantörer är pålitliga samt etablerade, men det finns fler på marknaden som kan vara av intresse. För att bli alldeles säker över sitt val bör man undersöka så många alternativ som möjligt. Många potentiella kunder vill gärna kunna testa olika TA-system utan kostnad för att ges möjlighet att åstadkomma en grundläggande utvärdering.

En del vill frånsett att undersöka systemets funktioner dessutom undersöka användargränssnittet och stifta bekantskap med designen. Det är faktiskt faktorer som kan vara bestämmande i jämförelsen av två i övrigt likvärdiga TA-system.